Sådan vedligeholder du dit plankebord

Sådan vedligeholder du dit plankebord

Et plankebord er et levende materiale, som kræver vedligeholdelse for at holde sig sundt og glansfuldt. Vedligeholdelse af bordet er en nem og hurtig proces, som du bør udføre 3-4 gange om året afhængigt af, hvor meget bordet bliver brugt.

Daglig rengøring ved almindeligt brug

For at rengøre dit plankebord i hverdagen skal du blot bruge en opvredet klud uden rengøringsmidler eller med et neutralt sæbe.

Følg disse trin for at vedligeholde dit plankebord fra Woody

  1. Start med at rengøre bordet med en blød klud og mild sæbe. Sørg for at fjerne eventuelle snavs og madrester fra overfladen.

  2. Tør bordet godt af med en tør klud, og lad det tørre helt.

  3. Når bordet er helt tørt, kan du påføre olie på overfladen. Du kan bruge en speciel træolie, eller en olie, der er specielt designet til oliebehandlede overflader.

  4. Påfør olien i et jævnt lag med en blød klud eller en pensel. Sørg for at dække hele bordet, så der ikke er nogen glatte områder.

  5. Lad olien trænge ind i træet i et par timer, før du tørrer eventuel overskydende olie af med en tør klud.

  6. Gentag trin 4 og 5 et par gange om året, så du sikrer, at bordet får den nødvendige oliebehandling, der holder det sundt og glansfuldt.

  7. Hvis bordet er blevet beskadiget, kan du prøve at reparere det ved at påføre en lille mængde olie på det berørte område og gnide det ind med en blød klud. Hvis skaden er for alvorlig, kan det være nødvendigt at sande bordet ned og påføre ny olie.

Tilbage til blog

Udforsk vores plankeborde